Tristanova prva kopel

Categories Blog, Featured, Julija's picks

Pred kratkim je Tristan prestal še eno prelomnico v svojem kratkem življenju – prvič, odkar je veselo plaval v mojem trebuhu se je srečal z vodo! Čas za prvo kopanje je takrat, ko novorojenčku odpade in se popolnoma posuši popek, torej ponavadi tam nekje po dveh do treh tednih. Patronažna sestra nam je naročila, naj sporočimo, ko najmanj tri dni med čiščenjem ne bo več izcedka na vatirani paličici, kar pomeni, da je vse lepo zaceljeno.

Pred njenim prihodom smo kopalnico zagreli na 25 stopinj, da bi mu bilo prijetno toplo, pripravili digitalno kad Aquascale, brisačko Little Giraffe, tetra plenico Aden&Anais, čisto blag Baby Natural šampon v peni in 100% naravno mazilo za po kopanju Afrodita ter FreiÖl olje za otroke.  Za banjico Aquascale smo se odločili, ker je res super pripomoček, če imaš doma novorojenčka, saj z njo lahko do grama točno preveriš, kako napreduje otrokova teža ter nadzoruješ temperaturo vode – in to vse med samim kopanjem! Velika plusa sta tudi, da že vključuje vstavek za novorojenčka, zato me ne skrbi, da bi mi med kopanjem zdrsel iz rok, dokupiti pa se da tudi stojalo in tako svoji hrbtenici prihraniš nepotrebno trpljenje.

Vanjo smo natočili vodo, ki je imela 37 stopinj, kar smo preverili z digitalnim displayem (če tega nimate pač namočite komolec), dodali par kapljic FreiÖl baby olja, ki poskrbi za vlaženje kože, saj jo sama voda (ironično) še dodatno izsuši in Tristana, zavitega v tetra pleničko počasi položili v kad. Mali je bil čisto navdušen, veselo je brcal z nogicami in rokicami, niti zajokal ni! S tetra pleničko sem si pomagala, da sem z minimalno količino Afroditinega baby šampona umila podpazduhe, vratno gubo in ostale pregibe, nato pa smo ga splaknili z vodo in hitro zavili v mehko brisačko.


Na previjalni mizi smo ga samo popivnali, da ne bi odstranili s kože vsega olja, nato pa suhe predele, ki so ostali še od poroda, namazali z Afroditinim hranilnim, nežnim mazilom, prilagojenim posebaj za nego dojenčkov. Oblekla sem ga v plast več kot običajno, da se ne prehladi in mu nadela še tanko kapico, teh 20 minut pa je reveža očitno tako izčrpalo, da se je samo še najedel in zaspal 😂 Glede na to, da smo z Julijo uvedli super večerno rutino predvsem s pomočjo kopanja, bomo nadaljevali tradicijo tudi s Tristanom, ki očitno obožuje vodo ravno tako kot njegova starejša sestrica in upam, da bo tudi on kmalu osvojil njene spalne navade.

L. ❤️

 

*Objava je nastala v sodelovanju s podjetji MiniMe, Afrodita ter FreiÖl*

Share ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.