Obutev za hladne dni

Categories Blog, Featured, Julija's picks

Kot vsaka mama sem tudi jaz trudim, da bi svojim otrokom omogočila le najboljše. Priznam, da mi ne uspe vedno in marsikdaj brcnem mimo, se pa tolažim, da je važen že namen.

Tako sem še pred Julijinim rojstvom v omaro nagrmadila kupe mini čeveljcev vseh barv in modelov, ki sem jih z največjim veseljem ob prvi priložnosti navdušeno skombinirala s super luštnim outfitom, ob tem pa presenečeno ugotovila, da nikakor ne bo šlo po mojem planu. Na drobnih stopalcih namreč ni stalo NIČ, okoli gležnjev je kar plavalo in vse kar sem delala je bilo to, da sem pobirala čeveljc po čeveljc. Tako sem se kmalu vdala v usodo in preložila svoje modne izlive na kasnejši čas, potem pa je prišla vročina in z njo bose nogice, zato sem prve “prave” čevlje zanjo kupila šele jeseni, ko se je že postavljala na noge. O tem, kakšne smo izbrali in na kaj smo bili ob tem pozorni sem že pisala, težava pa je nastala, ko je pritisnil pravi mraz, z njim pa so prišle še luže in sneg.

Kako najti toplo obutev, ki bo hkrati še primerna za razvijajoče stopalce, ki ne sme imeti na sebi “pancerjev”? Praktično misija nemogoče. Tako smo pristali na čim mehkejših podplatih, kar sem testirala z upogibanjem, za sneg in luže pa smo pač kupili neizogibno – klasične, dokaj trde zimske škornje. Te nosi res izjemoma, pa tudi hodi že čisto suvereno, zato ni takšne groze, kot če bi v njih hodila po cele dneve, zdaj ko imamo doma talno gretje pa je večinoma samo v nogavičkah s stopalkami, tako da dobijo nogice več kot dovolj naravnega gibanja.

Druga super alternativa pa so Rolly zimski copatki, ki sem jih odkrila pred časom in jih bo uporabljal tudi Tristan, ker so idealni predvsem za otroke v vozičkih. Okrog gležnja imajo super patent, ki lepo stisne meča in poskrbi, da jih ne pobiraš naokrog, hkrati pa so podloženi in res topli ter narejeni v Sloveniji iz popolnoma naravnih materialov. Julija jih nosi, ko se odpraviva na sprehod z marelo in vem, da ne bo hodila da bi se noge ogrele in potrebuje res ekstra toplo obutev, ali pa doma po kopanju, da se segreje. Žal mi je le, da jih nisem imela že lansko zimo, ko sem iskala nekaj točno takšnega.

Zimske radosti so mi čisto super, ampak jaz bi bila počasi že čisto vesela pomladi, da bi lahko otroke končno spravila iz hiše z manj kot pol ure oblačenja vseh teh bund, šalov in kap, pa vi? 🙈😅

L. ❤️

 

*Objava je nastala v sodelovanju z Rolly Copati*

Share ❤️

1 thought on “Obutev za hladne dni

  1. Jaz sem jih tudi kupila za našo 9-mesečno navihanko in jih ne zamenjam za nič na svetu. Mehki, topli, lepi. Top!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.