Nasvidenje, 2019!

Categories Blog, Featured

Danes, ko do novega desetletja lahko odštevamo le še v urah in so socialna omrežja prepolna kolažev največjih hitov, sem začela razmišljati o tem, kaj je tole leto dalo meni.

Za razliko od večine, vam ne bom servirala (samo) svetlih utrinkov, ampak tudi točke preloma, saj je bilo 2019 zame leto prav grotesknih kontrastov, nekakšen vrtiljak tiste sreče, ko sem se počutila na vrhu sveta, pa vse do ene izmed najtemnejših točk mojega življenja. Ko si ga zavrtim pred očmi, vidim prve nasmeške, prve plesne nastope, prve korake, objeme, srečne obraze in hihitanje, ki se naenkrat sunkovito zasukajo v prizor na vratih, ko se je moj svet razbil na tisoč drobnih delcev, izmed katerih jih je nekaj ostalo za večno izgubljenih, kot manjkajoči deli mozaika.
Ampak leto 2019 vseeno zapuščam hvaležna. Za lekcijo, zaradi katere nikogar več ne jemljem samoumevno, za vse ljudi, ki jih še imam, za vse priložnosti in predvsem, zdravje. Čeprav me je upognilo do najnižje točke, me ni zlomilo, ampak mi je dalo novo perspektivo, zaradi katere nikoli več ne bom šla mimo sočloveka, brez da bi poskusila stopiti v njegove čevlje. Ker nikoli ne veš, kaj se dogaja za popolno Instagram sliko ali nasmeškom bližnjega, ki ti reče, da je vse ok, ti pa si prezaposlen s samim življenjem, da bi vrtal dalje in raje sprejmeš taenostaven odgovor. Ravno danes sem prebrala en čudovit stavek mamice enoletnega fantka, ki se bori z levkemijo: “Če ne bi bilo raka, bi bilo moje življenje popolno. Ampak če ga ne bi bilo, verjetno tega ne bi niti dojela.” Zato tokrat prvič ob polnoči ne bom začela novega poglavja z zaobljubami, ki tako ali tako izzvenijo takoj, ko poteče mesečna članarina za fitnes, ampak samo s hvaležnostjo za vse, kar že imam ter se končno nehala gnati za balastom.

Ker na koncu ni važno, ali boš dejansko v 2020 izgubil/a teh odvečnih 5 kilogramov, če boš letos končno napredoval/a v službi ali pa kupil/a večje stanovanje, važno je samo, da imaš nekoga, ki mu lahko s to novico stečeš v objem ❤️

 

Imejte se radi in upam, da se beremo tudi v novem desetletju! 🙂

Share ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.